Ydeevnesammenligning af polyethylenvoks og paraffinvoks i farve masterbatch-behandling

Kender du forskellen påpolyethylen voksog paraffinvoks i masterbatchbehandling?Hvis du er en producent af farve masterbatch eller en ven, der er interesseret i farve masterbatch, så følg fodsporene påSainuo.Dagens artikel vil helt sikkert komme dig til godemasse.

S110-3

Farvemasterbatchen er et pigmentkoncentrat med harpiks som bærer.Harpiksen har høj smelteviskositet og dårlig kompatibilitet med overfladen af ​​pigmentet, så befugtningen er dårlig, og det er vanskeligt at trænge ind i agglomeratets porer for at bryde agglomeratet;det vil sige i agglomeratet Efter brud kan harpikssmelten ikke hurtigt væde og beskytte den begyndende overflade, og kollisionen og kontakten med hinanden vil få partiklerne til at samle sig igen.Dette problem kan løses ved at tilføje polyethylenvoks.

Inden for masterbatch-produktion kan tilsætning af paraffinvoks og polyethylenvoks forbedre materialernes flydendehed, forbedre fugtigheden og dispergerbarheden af ​​pigmenter og andre additiver og derefter forbedre forarbejdningsydelsen og produktionseffektiviteten i varierende grad.Pigmentspredningen er god, masterbatchens farveevne er høj, produktets farvekvalitet er god, og farveproduktet er lavt.

Derfor bruger mange producenter paraffinvoks med et smeltepunkt på omkring 60 ° C som et dispergeringsmiddel eller bruger det sammen med polyethylenvoks for at øge produktionen og reducere omkostningerne.Lad os nu observere ydeevneforskellen mellem de to fra perspektivet af praktisk anvendelse af masterbatch-behandling.

1. Fysiske og kemiske egenskaber
Paraffinvoks: engelsk navn Paraffinvoks, hvidt fast stof, massefylde 0,87- 0,92g/cm3, smeltepunkt 55- 65℃
Polyethylen Wax: Engelsk navn Polyethylene Wax, hvidt fast stof, massefylde 0,91-0,95 g/cm3, smeltepunkt 90-115 ℃

2. Termisk stabilitet
Det smøre- og dispergeringsmiddel, der anvendes til masterbatchen, skal kunne modstå forarbejdningstemperaturen under fremstillingen af ​​masterbatchen og støbningen af ​​det farvede produkt.Hvis det fordamper eller nedbrydes, vil det have en negativ effekt på masterbatchen eller det farvede produkt.
Forarbejdningstemperaturen for masterbatch og produkter er generelt mellem 160-220 ℃.I dette temperaturområde kan almindelig polyethylenvoks tåle, men paraffinvoks er svært at modstå.Vi udførte isotermiske vægttabseksperimenter på polyethylenvoks og paraffinvoks med et smeltepunkt på 60°C og fandt ud af, at under 200°C tabte paraffin 9,57 % af sin vægt på 4 minutter og på 10 minutter vægttabet. nåede 20 pct.Kun ud fra et varmebestandighedssynspunkt kan polyethylenvoks vise god varmebestandighed, mens paraffinvoks er svært at garantere, så paraffinvoks er ikke egnet til brug som farve masterbatch dispergeringsmiddel.

118 Weeee

3.Dispersion ydeevne
For at sammenligne og måle dispersionsegenskaberne af polyethylenvoks og paraffinvoks blev der fremstillet sorte masterbatches med forskellige koncentrationer af de to, og sorthedstesten af ​​filmen blev udført.
Forsøgsresultaterne viste, at i tilsætningsforholdet på 0-7 %, med stigningen i polyethylenvoksindholdet i sort masterbatch, steg filmsortheden støt med 36,7 %, hvilket indikerer, at jo højere polyethylenvoksindholdet er, desto bedre er dispersionsydelsen af kulsort.I det samme tilsætningsforhold, med stigningen af ​​paraffin, faldt sort masterbatch med 19,9 %, hvilket indikerer, at jo højere paraffinindhold, desto dårligere dispersionsevne af kønrøg.
Dette skyldes, at paraffinvoks væder kønrøg lettere end polyethylenvoks, men samtidig reducerer systemets viskositet kraftigt.For lav viskositet svækker i høj grad transmissionen af ​​forskydningskraft, og dispersionen forstyrres.Rollen af ​​agglomerationssamhørighed.Derfor viser sammenligningen af ​​forsøgsresultaterne, at polyethylenvoks har en god smørende og dispergerende effekt på kønrøg, mens i farvemasterbatchen vil kønrøgen tilsat paraffinvoks være væsentligt dårligere.

Qingdao Sainuo Chemical Co.,Ltd.Vi er producent af PE-voks, PP-voks, OPE-voks, EVA-voks, PEMA, EBS, Zink/Calciumstearat….Vores produkter har bestået REACH, ROHS, PAHS, FDA test.

Sainuo være sikker på voks, velkommen din forespørgsel!
Hjemmeside: https://www.sainuowax.com
E-mail:sales@qdsainuo.com
               sales1@qdsainuo.com
Adresse: Værelse 2702, blok B, Suning Building, Jingkou Road, Licang District, Qingdao, Kina


Indlægstid: 23. august 2022
WhatsApp online chat!